Signup for g-link Newsletter here...Print?

Article written on 11. marts 2005 by Anders

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
Tekstformattering: LinieafstandEditor modulWebhotel / Windows 98 som klientMore about the same subject...
Description of Problem / Solution:

Morten skriver:
Jeg kan ikke ændre linieafstand - kun vælge de forudbestemte heading 1, heading 2 osv. Hvis jeg vælger `adress´ får jeg den linieafstand, jeg gerne vil have - men her er det så ikke muligt at undgå, at skriften står i kursiv.
 

Anders svarer:
Address og Formatted er foruddefinerede typer i HTML-specifikationen (www.w3.org) og disse typer bruges også af MS FrontPage. Address er ALTID med kursiv og Formatted er altid med en fixed font, dvs. ikke proportional skrift - det kan ikke ændres, ej heller af FP.
Hvis afstanden skal være forskellig fra `Enkelt Linieafstand´, kan det defineres som en Style - noget som er ret dårligt implementeret i FP frem til FP ver. 2003; FP 2002/XP kunne godt håndtere noget `Style´, men end ikke den nyeste FP håndterer linieafstand, kun afstand mellem de enkelte tegn. Brug i stedet MS Expression Web, et program til ca. kr. 1.500,- hvis du vil arbejde på Microsoft-platformen.
Du oplevede, at afstanden var for stor og ønskede at gøre den mindre. Når afstanden er blevet for stor, skyldtes det, at hver linie var defineret som et selvstændigt afsnit med luft over og under teksten. Dette sker hvis man laver et `tvunget linieskift´ (som i MS Word), dvs. hvis man taster Enter: I HTML er Enter det samme som at indsætte en <p> </p>- tag, altså en afsnits-tag (p = paragraph). Det er i øvrigt nøjagtigt det samme som sker i MS FrontPage hvis man taster Enter. For at undgå denne begrænsning har g-link editoren mulighed for at indsætte et tvunget HTML linieskift, dvs. en
- tag. Dette gøres ved at holde Shift nede mens man taster Enter. Herved brydes linien automatisk over og fortsætter på den efterfølgende linie.

[Hint: Der er også mulighed for at anvende MS Word til at skrive en tekst: Hvis man efter at have skrevet sin tekst i MS Word vil indsætte den i g-link, skal man blot taste CTRL + A for at markere al Word-teksten, derefter CTRL + C for at kopiere al teksten til klippebordet. Herefter går man til g-link editoren og kllikker på dette ikon Indsæt fra klippebordet... for at indsætte teksten i g-link med Words formateringskoder. Hvis man ikke ønsker at bruge Word formateringskoder kan man `rense´ teksten ved at klikke på dette ikon Indsæt fra MS Word... i g-link editoren, vælge viskelæderet som fjerner selve tekstformatteringen eller vælge  Indsæt som plain text... - ikonet, som giver mulighed for at fjerne alle, inkl. MS Words, formatteringskoder og indsætte teksten som »plain text«. Herved får teksten samme formatering som de øvrige siders tekst, nemlig den formattering, som du har angivet i dit stylesheet, hvilket klart kan anbefales.]

Article written on 11. marts 2005 by Anders
Article No. #2

Return....